Zoeken in deze blog

zondag 21 mei 2017

Zagen, zagen...

latjes zagen
Voor het bouwen van ons huis willen we zoveel mogelijk hout hergebruiken, een nieuw leven geven. Zijn we ook gelijk duurzaam bezig :D

We verzamelen pallets en andere partijen hout. Bij ons in de buurt worden wat nieuwe huizen gebouwd, en het is verbazingwekkend hoeveel restanten nieuw hout worden weggegooid. Ik denk dat we genoeg kunnen vinden om ons huis te bouwen. Wat een verspilling eigenlijk, dat dit normaliter gewoon wordt weggegooid.


Robin ontmantelt pallets
Al het enigszins bruikbaar hout wat we vinden, verwerken we en na de gespleten of kapotte stukken eraf te hebben gezaagd, houden we bruikbaar hout over wat naar de houtkamer gaat. Van de gespleten en kapotte afgezaagde stukken zagen we kachelhout of gebruiken we voor onze accoustische panelen.

vuurtje hou(d)t ons warm
Onze zaagtafel doet aardig dienst. Die heeft al behoorlijk wat afgezaagd. We hebben hem zelf gemaakt, van een cirkelzaag. Werkt prima zo! We kunnen de cirkelzaag ook los halen, als we die nodig hebben.
De schuurmachine die we mochten testen werkt ook prima, en kunnen we mooi gebruiken. We mogen hem houden, dus dat is super :)

Om de pallets te ontmantelen hebben we een palletmaatje gemaakt. Het koste wat uitproberen om de juist werkende versie te krijgen. Uiteindelijk is deze versie voorzien van een hardhouten 'vork', die het al lang uithoudt. Echt een uitkomst zo'n ding. Waar youtube al niet handig voor is...

Pappa helpen als tegenwicht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten