Zoeken in deze blog

donderdag 11 mei 2017

Ontwerpen [1]

Voor het ontwerpen zijn we begonnen met nadenken over wat we echt leuk en belangrijk vinden. Zo kom je erachter dat je veel spullen hebt die je niet of nauwelijks gebruikt en waar je niet echt vrolijk van wordt. Het lijkt zelfs een soort last te zijn, omdat je daar nog een keer iets mee wilt doen. Dat werkt dus meestal niet, en vaak kan je anderen blij maken met de dingen die je zelf niet nodig hebt.
Zo kwam ik erachter dat ik koken niet zo graag doe dat ik er een hele grote keuken voor nodig heb. Ik kan wel koken, maar houdt het liever simpel. Een plekje voor een kind dat mee helpt met koken heb ik wel nodig, want dat is bijna elke dag bezet, of er wordt om gevochten :D

Onze grote tafel nemen we mee, als 1 van de weinige meubels die mee gaan. Het is een mooie houten tafel met bankjes erom, die nemen dan ook minder ruimte in dan stoelen. De tafel kunnen we voor minimaal 5 dingen gebruiken, en als gezin van 5 gebruiken we de tafel zo vaak dat we niet een inklaptafel wilden. We kunnen de tafel dus ook gebruiken om eten voor te bereiden, snijden e.d., zodat we dus eigenlijk een verlengde 'zitkeuken' hebben, die ook nog eens vlak naast de keuken staat.
We vinden gezelligheid aan tafel erg belangrijk, en mensen kunnen zo makkelijk aanschuiven. Eigenlijk zitten we vaker aan de tafel dan in onze zithoek momenteel. We maken voor ons nieuwe huis dus een kleine bank, uitklapbaar.
We hebben eerst uitgetekend wat we nodig hadden aan ruimte, uitgaande van een platte trailer. Met 7 meter lengte (2,55 meter breedte aan de buitenkant) zou het kunnen lukken, maar we wilden graag ook een kippenhok en klein schuurtje erop voor ons gereedschap. Omdat we later onze trailer vonden, hebben we het ontwerp moeten aanpassen en was het vooral een gepuzzel met de hoogte in verband met de kinderkamer en de slaapzolder, die we boven elkaar plaatsen. Uiteindelijk is het gelukt met het plateau dat 6,5 meter lang is, met de ruimte aan de achterkant boven de wielen die we gaan gebruiken voor het kippenhok en de schuurtjes, en ook de ruimte boven de voorwielen voor het slaapgedeelte. Als het goed is, kunnen we straks vanuit de keuken de verse eitjes pakken uit het leghok van de kippen!

Boven de keuken, badkamer, schuur en kippenhok komt een best grote speelzolder. Als de kinderen wat groter worden kunnen we die natuurlijk altijd nog anders inrichten.
Onder de trap komen laatjes en kastjes en het werkblad van de keuken maken we wat hoger omdat dat voor ons prettiger werken is. Inmiddels ben ik begonnen met het ontwerp te tekenen in Sketch-up, dat maakt het allemaal wat visueler. Later meer over het ontwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten