Zoeken in deze blog

dinsdag 24 oktober 2017

Gratis hout

We staan regelmatig verbaasd wat er wordt weggegooid aan goed bruikbaar hout. In de afgelopen tijd hebben we al 2 tochtjes gemaakt naar een container, waar we hout mogen uithalen. Er ligt veel geïmpregneerd hout in, wat we niet willen, maar er liggen ook mooie stukjes hout bij. Soms wat balken, regelmatig mooie hardhouten latjes.

We zullen veel hout nodig hebben, omdat we de binnenkant ook met hout willen bekleden en afwerken. 
Het eerste ritje was met onze bakfiets, die we helemaal volgeladen -  ook de grote fietstassen - naar ons huis reden. Daar kregen we hulp van onze kinderen, die maar al te graag helpen met het naar boven brengen van het hout, naar de houtkamer. Voor ieder zo naar z'n maat.

Het tweede ritje was met een auto, die we gehuurd hadden voor een ander doel. Dit konden we mooi even combineren omdat we nog wat tijd over hadden. Dit keer lag er zelfs een hele deur in met sleutel en al, maar helaas was dit van geïmpregneerd hout. Wel een score van een paar hele lange latten van hardhout, nieuw leek het wel. Waarom die worden weg gegooid? Daar kunnen wij gelukkig weer van profiteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten