Zoeken in deze blog

dinsdag 24 oktober 2017

Bouwen aan het interieur - de keuken

Terwijl we wachten op een bouwlocatie, werken we alvast aan het interieur. Als eerste de keuken. Dit zal ons bij de uiteindelijke bouw een hoop tijd besparen omdat meubilair op maat een tijdrovend karwei is.
 Na een schets te hebben gemaakt over de opzet en de maten erbij, ben ik begonnen met het frame. Dit heb ik gemaakt van balken, pallethout en ander teruggewonnen hout. Het begon al gauw vorm te krijgen, terwijl de kinderen lekker aan het slapen waren tussen de middag. Eenmaal wakker, vonden ze het erg interessant en werd het frame al gauw getest als klimrek.

Via marktplaats hadden we een dubbele spoelbak gevonden met uittrekbare kraan, die moest erin en de kookplaat, die ook kan werken op gasflessen. Verder ruimte voor de vrieskist en de koelkist, toegankelijk via 2 kleppen in het aanrechtblad. De binnenkant en de randen van het blad heb ik wit geverfd, om te beschermen en omdat je de binnenkant van de kleppen gaat zien af en toe.

Voor het aanrechtblad hebben we gekozen voor mozaïektegels. Deze gaan we bevestigen met blauw voegmiddel :o)




Omdat we niet willen dat de tegeltjes snel beschadigen, hebben we een beschermrand gekocht. Daar liepen we vertraging op, omdat er niet genoeg op voorraad waren. Uiteindelijk toen we verder konden, was het veel reken en zaagwerk. Nu zitten de strips er allemaal op (nog niet te zien op de foto) en kan het voegen straks beginnen als de tegeltjes op maat zijn gesneden. Sommigen moeten doormidden, dus dat is nog even een werkje, en ik ben nog aan het uittesten wat de beste snijmethode is.

Onder de kookplaat en spoelbak komen lades, die we uit een oude kast halen. Wordt vervolgd!

7 opmerkingen:

  1. Wanderwillem@hotmail.com28 oktober 2017 om 21:02

    Het vordert al aardig dat keukenblok. Weten jullie de naten alvan het huisje? Ik zie nl. dat er een uitsparing in het blad zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We weten inderdaad de maten al. Maar wat lijkt op een uitsparing is niet vanwege de buitenkant. Er komt een plank bovenop, en in de uitsparing komen aan de zijkant laatjes voor het scheiden van afval.

      Verwijderen
  2. Erg knap dat jullie dit allemaal zelf doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, we vinden het ook leuk om uiteindelijk straks zelf ons huis gebouwd te hebben :-)

      Verwijderen