Zoeken in deze blog

donderdag 22 juni 2017

Weer een stukje verder

Het eerste accoustisch paneel is helemaal klaar :o) Het duurde even, omdat we halverwege zonder resthoutjes kwamen te zitten, dus moesten we eerst weer meer zagen. We zijn erg blij met het resultaat. Voorlopig raken we hier niet op uitgekeken. We hebben alle houtjes gepuzzeld, om zo veel mogelijk verschil in hoogte te krijgen zodat de geluidsgolven lekker worden opgeslokt door de holletjes zeg maar. We hebben ze allemaal vastgelijmd, op een paar na, zodat we straks de panelen ook kunnen vastschroeven.
Nu hebben we weer even genoeg houtjes, dus op naar het volgende paneel! Nog 3 of 4 te gaan...

De verticale tuin vordert ook al. We hebben een pallet bekleed met worteldoek en gevuld met potgrond. Nu zijn we bezig met vetplantjes erin te zetten, die we al hadden in onze tuin. Er komt ook nog een bescherming achter, en ook de bovenkant (nu afgedekt met planken) komt vol met plantjes. Die moeten nog even wachten, want we willen eerst de plantjes even horizontaal laten wortelen voordat hij rechtop gaat. Heerlijk die vetplantjes, very forgiving...

4 opmerkingen:

  1. Waar gaan jullie de verticale tuin doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We wilden de verticale tuin binnen doen, aan de wand van de slaapzolder, maar nu hij af is, hebben we ontdekt dat hij wel erg zwaar is om op te hangen. Dus we zullen hem nu ergens buiten gaan zetten. Waarschijnlijk komt er toch een groene oplossing tegen die wand, met losse hangplanten oid.

      Verwijderen
  2. Leuk die akoestische wand. Maar resthoutjes zagen? Dat klinkt erg tegenstrijdig
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat vindt u daar tegenstrijdig aan? Ik zaag de lelijke en gespleten stukjes eraf, en maak ze recht zodat ze goed op de ondergrond passen.

      Verwijderen