Zoeken in deze blog

woensdag 26 april 2017

Materialen verzamelen

We willen ons huis zelf gaan bouwen. Zo veel mogelijk van gebruikte materialen. We hebben al behoorlijk wat kunnen verzamelen en omdat we al een boel spullen hebben weggedaan konden we een kamer leegmaken en onze hout voorraad daar opslaan. Juda heeft het de naam houtkamer gegeven :-)

Achter ons huis stond een oude school, die werd afgebroken. We hebben daar veel hout vandaan, en we hebben de 2 schuurtjes deels mogen slopen. Nu zijn we druk bezig met het verwerken van al het materiaal. De goede stukken gaan naar de houtkamer en de rest gebruiken we in onze vuurkorf om ons warm te houden, en het onbewerkte hout sparen we alvast op voor onze toekomstige houtkachel. We hadden al een voorraadje voor de vuurkorf, maar die is nu bijna vol. Eerst maar eens het bewerkte hout opstoken.

kapstokken uit de gymzaal - hardhout van ruim 5 m lang met heel veel kapstokhaakjes


Nog meer balken met kapstokhaakjes


De kinderen vinden het ook heerlijk om mee te helpen met het werk. Dat komt goed van pas bij al die kapstokhaakjes!

6 ramen met dubbel glas en nog wat hout


2 hardhouten deuren


onze hout voorraad


lumber yard...


of ook wel houtkamer zoals Juda zegt

2 opmerkingen:

  1. Dus het is gelukt alles door de trap te brengen ?!?
    Prachtig project. Maar hoe krijg je al die tijd en energie vandaan ?
    Top gemotiveerd dus !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, we hebben alles via de trap naar boven gebracht. De 2 oudste kinderen waren uit logeren, dus hadden we wat meer mogelijkheid om zo'n project aan te pakken. Nu hebben we weer ruimte onder de veranda. Zo kan het hout drogen en is het overzichtelijker. En het ruikt echt heerlijk elke keer als je de houtkamer open doet!

      Verwijderen